Charakteristika hlavní činnosti NRL pro maso a masné výrobky:
- odborná garance v oblasti vyšetřování masa a masných výrobků
- vydání referenčního výsledku pro potřeby státního veterinárního dozoru v případě sporu o výsledek vyšetření jiné laboratoře
- mikrobiologické analýzy k průkazu patogenních bakterií, bakterií způsobující kažení, ověřování startovacích kultur
- průkaz nepřítomnosti bakteriálních toxinů
- stanovení aw a modifikované atmosféry
- průkaz kostních úlomků v masných výrobcích
- školící a publikační činnost
- ověření shody mezi deklarovanými údaji na etiketě výrobku a skutečností
- kvantitativní vyšetřování biogenních aminů metodou HPLC
- stanovení ČSB a obsahu masa u masných výrobků posuzování
- stanovení volné vody u drůbeže a drůbežích polotovarů
NRL pro maso a masné výrobky
PDF

odborný VŠ pracovník hygieny potravin
+420567143270 +420606647538
klimova@svujihlava.cz