
Kolektiv autorů A. Honzlová, H. Čurdová a L. Schebestová vydal ve spolupráci s Fakultou rybářství a ochrany vod při Jihočeské univerzitě v Českých Budějovicích certifikovanou metodiku „Stanovení obsahu rybího masa ve výrobcích ze sladkovodních ryb“. Publikace vznikla za finanční podpory Národní agentury pro zemědělský výzkum – projekt QK1810095 s názvem „Stanovení dusíkových faktorů pro vybrané druhy sladkovodních ryb jako indikátorů obsahu rybí složky v „čerstvých“ rybách a ve výrobcích za sladkovodních ryb“.
Metodika je určena pro kontrolní orgány provádějící úřední dozor nad potravinami, pro vědecké a akademické pracovníky, kteří se zabývají kvalitou masa sladkovodních ryb a výrobků za sladkovodních ryb, a pro další akreditované laboratoře, které provádějí analýzy ryb a rybích výrobků.
Metodika navrhuje specifické dusíkové faktory pro vybrané sladkovodní ryby a rozšiřuje možnosti kontrolním orgánům monitorovat obsah rybího masa ve výrobcích z nich.
Metodika je určena pro kontrolní orgány provádějící úřední dozor nad potravinami, pro vědecké a akademické pracovníky, kteří se zabývají kvalitou masa sladkovodních ryb a výrobků za sladkovodních ryb, a pro další akreditované laboratoře, které provádějí analýzy ryb a rybích výrobků.
Metodika navrhuje specifické dusíkové faktory pro vybrané sladkovodní ryby a rozšiřuje možnosti kontrolním orgánům monitorovat obsah rybího masa ve výrobcích z nich.
Certifikovaná metodika

zástupce vedoucího oddělení chemie
vedoucí specializované laboratoře spektrálních analýz
+420567143290 vedoucí specializované laboratoře spektrálních analýz
+420606064734
curdova@svujihlava.cz

vedoucí oddělení chemie
zástupce ředitele
zástupce vedoucího AZL
+420567143212 zástupce ředitele
zástupce vedoucího AZL
+420606712743
honzlova@svujihlava.cz

odborný VŠ pracovník chemie
laboratoř plynové chromatografie
+420567143125 laboratoř plynové chromatografie
schebestova@svujihlava.cz