V rámci rozvoje poradenských služeb, které na SVÚ Jihlava poskytujeme, letos vznikl nový úsek péče a poradenství.
Kromě laboratorní diagnostiky našim zákazníkům poskytujeme plnou odbornou podporu a poradenství. V oblasti chemie a hygieny potravin a krmiv Vám ochotně poradí kolega Ing. Pavel Seidl, který dříve působil jako manažer kvality v mlékárenské výrobě, kávovém průmyslu, petfoodu a dalších.
Konzultace a doporučení vhodných kontrolních analýz vstupních materiálů pro výrobce potravin a krmiv
Každý manažer kvality musí někdy řešit, byť i velmi zřídka, reklamace zákazníků. Po mnoha analýzách příčin nekvality výrobku lze konstatovat: Až 90% problémů s kvalitou finálního výrobku způsobují dodavatelé vstupních materiálů.
Vhodně nastavená kontrola na vstupech do výroby může výrazným způsobem eliminovat rizika následných škod byť jen z „nepozornosti“ dodavatele. Aby taková kontrola byla účinná, je nutné:
Konzultace přímo ve Vašem provoze
Nabízíme bezplatnou a nezávaznou návštěvu ve Vašem výrobním závodě. Je určitě vhodné, když se na Váš systém nastavení kontrol podívá někdo jinýma očima.
Po návštěvě u Vás vypracujeme návrh, kde se dá systém kontrol ve Vaší výrobě efektivně vyztužit. Navrhnuty mohou být naše podpůrné analýzy, v případě vhodnosti ale také operativní analýzy, které můžete provádět sami.
Na základě našeho návrhu se rozhodnete, o jaké analýzy rozšíříte (nebo také omezíte) Váš stávající systém.
Podpora při zavádění a validaci rychlých a operativních metod našim stálým zákazníkům.
Naše analýzy podpoří procesy zajištění kvality. Kvalita vzniká při samotném procesu výroby a již během něj je třeba používat mezi kritickými operacemi vhodná měření.
Zákazníkům pomáháme s validací nebo se zaváděním operativních metod, aby se i na svoje výsledky mohli spolehnout a s jejich podporou řídit úspěšně kvalitu výrobků.