Národní referenční laboratoř pro maso a masné výrobky


Charakteristika hlavní činnosti NRL pro maso a masné výrobky:

  • odborná garance v oblasti vyšetřování masa a masných výrobků
  • vydání referenčního výsledku pro potřeby státního veterinárního dozoru v případě sporu o výsledek vyšetření jiné laboratoře
  • mikrobiologické analýzy k průkazu patogenních bakterií, bakterií způsobující kažení, ověřování startovacích kultur
  • průkaz nepřítomnosti bakteriálních toxinů
  • stanovení aw a modifikované atmosféry
  • průkaz kostních úlomků v masných výrobcích
  • školící a publikační činnost
  • ověření shody mezi deklarovanými údaji na etiketě výrobku a skutečností
  • kvantitativní vyšetřování biogenních aminů metodou HPLC
  • stanovení ČSB a obsahu masa u masných výrobků posuzování
  • stanovení volné vody u drůbeže a drůbežích polotovarů

Ke stažení

Dekret NRL pro maso a masné výrobky
20061130
 (224 kB)

Kontakty

Jméno Telefon Fax Mobil E-mail
MVDr. Eva KLÍMOVÁ 567 143 270
567 143 230
606 647 538 klimova@svujihlava.cz
vedoucí oddělení hygieny potravin
vedoucí NRL pro maso a masné výrobky




  Státní veterinární ústav Jihlava
Rantířovská 93/20
Horní Kosov
58601 Jihlava
Česká republika

Tel.: +420 567 143 111
Fax: +420 567 310 592
E-mail: info@svujihlava.cz
Dat. schránka: wwkdthw
pobočka České Budějovice
Dolní 2102/2
České Budějovice 3
37004 České Budějovice
Česká republika

Tel.: +420 387 001 570
E-mail: info-cb@svujihlava.cz
  Nahoru Tisk Mapa stránek


© 2003 – 2018 Státní veterinární ústav Jihlava
TOPlist